Задава се нова политическа криза във Франция

Задава се нова политическа криза във Франция
Франция изпадна в нова политическа криза в понеделник, след като президентът на страната Франсоа Оланд поиска премиерът да сформира ново правителство. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Франция изпадна в нова политическа криза в понеделник, след като президентът на страната Франсоа Оланд поиска премиерът да сформира ново правителство, предаде AFP.

Президентът е наредил на министър председателя Манюел Валс да сформира нов кабинет, „съвместим с установената от него посока” за развитие на страната, се казва в изявление на президентството. В него не се посочват причините за този ход, който идва след негативните изказвания на министъра на икономиката Арно Монтебур през уикенда, във връзка с икономическата политика на страната и за Германия.

Припомняме, че бившия министър на вътрешните работи на Франция Манюел Валс беше номиниран за премиер на новото правителство през април 2014 г. Тогава френският президент Франсоа Оланд обеща да се постигне засилване на икономиката на страната.

Министърът на икономиката Монтбур беше сериозно мъмрен в неделя от приближени на премиера заради острите му критики срещу икономическата политика на правителството. Според премиера, тези критики са неприемливи.

"Смятам, че беше пресечена една жълта линия, защото един министър на икономиката не може при сегашните обстоятелства да коментира икономическата линия на кабинета и то пред европейски партньор като Германия", заяви пред АФП член на антуража на премиера.

Стана ясно, че най-вероятно Монтбур ще загуби поста си в кабинета.

#Франсоа Оланд #Манюел Валс #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници