Розови ленти "Само за жени" предлагат автомобилни застрахователи

Розови ленти "Само за жени" предлагат автомобилни застрахователи
A A+ A++ A

Пътни ленти по шосетата, оцветени в розово, да бъдат предоставени на шофьорките от нежния пол предлага британска застрахователна компания. Така правителството ще гарантира сигурността им, обясняват инициаторите за нестандартната мярка.

Лентите "само за жени", или PinkZones е концепция, разработена от автомобилната застрахователна компания Sheila's Wheels, която таргетира основно жени.
 
Предложението е аргументирано с данни от статистиката, които сочат, че  през 2012 г. показват, че по пътищата на Великобритания мъжете шофьори са участвали в 114 190 пътни инцидента срещу едва 70 470 за жените.

53% от жените, участвали в пътни произшествия, обаче са получили сериозни наранявания, в сравнение с едва 38% от мъжете.
 
Вероятността мъжете да бъдат осъдени за някакъв вид нарушение по британските пътища е четири пъти по-голяма - в сравнение с жените.

Говорителят на Sheila's Wheels Анди Сомър защитава предложението, заявявайки, че Sheila's Wheels е водещият британски автозастраховател за жени. "Sheilas’ Wheels се отнася сериозно към създаването на по-безопасна пътна мрежа за жените шофьори и смятаме, че дискусията по този въпрос е много закъсняла."

#жени #пътищата #розово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници