Започва строителството на новите къщи в Бисер

Започва строителството на новите къщи в Бисер
Семейства от село Бисер, чиито къщи са били разрушени при наводнението в началото на февруари, ще подпишат в петък, 9 март, документите за изграждане на новите им домове. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Семейства от село Бисер, чиито къщи са били разрушени при наводнението в началото на февруари, ще подпишат в петък, 9 март, документите за изграждането на новите им домове.

„5 семейства, чиито домове бяха разрушени от потопа в харманлийското село Бисер в началото на февруари, днес ще подпишат документи за изграждане на новите им жилища“, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова, цитирана от БНТ.

В понеделник заедно с проектантите всяко семейство ще обсъди индивидуалните си претенции към бъдещия си дом, а документите за издаване на виза за строителство веднага ще бъдат придвижени към Община Харманли. Очаква се до 10 дни в селото да започнат строителните работи.

50 от къщите в село Бисер бяха унищожени напълно от водната стихия. Предвижда се до есента на тяхно място да бъдат изградени нови.

Вариантите за фамилните жилища вече десетина дни са на разположение на пострадалите семейства, които имат право сами да си изберат нов дом.

#Бисер #къщи #строителство #Ирена Узунова #областен управител на Хасково

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници