БНБ: Цветан Василев внася своето предложение за КТБ до дни

БНБ: Цветан Василев внася своето предложение за КТБ до дни
A A+ A++ A

Инвестиционна компания, представляваща мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев, ще внесе до дни в БНБ и правителството структурирано предложение за преодоляване на капиталовите и ликвидни проблеми в банката. Това съобщават от БНБ.

В съобщение на сайта на централната банка е посочено, че на 22 август Българската народна банка е изпратила писма до двата най-големи акционера в КТБ – "Бромак" АД и Фонда на Генералния държавен резерв на Султаната на Оман (ФГДРСО).

Писмото е било с искане до 31 август акционерите да представят своите конкретни предложения за ангажимент за потенциална капиталова и ликвидна подкрепа на КТБ в съответствие с действащото законодателство в България и ЕС.

В посочения срок бяха получени отговори от Цветан Василев, едноличен собственик на капитала на "Бромак" АД, и от ФГДРСО, които не съдържат конкретни предложения и финансови ангажименти, но в които се декларират принципни намерения за евентуални бъдещи действия, пишат от БНБ..

Цветан Василев е информирал, че в следващите дни инвестиционна компания ще внесе в БНБ и правителството структурирано предложение.

От своя страна ФГДРСО заявява намерение за създаване на консорциум от инвеститори, които ще направят предложение за преструктуриране на КТБ. Това предложение ще бъде основано на оценката на активите, която в момента се извършва от квесторите; на допълнителна оценка ("дю дилиджънс") и на адекватна държавна подкрепа от страна на българското правителство, са посочили от оманския фонд.

#Корпоративна търговска банка #КТБ #Цветан Василев #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници