Попова извади всички помилвания на Марин

Попова извади всички помилвания на Марин
Ден след встъпването си в длъжност новата Комисия по помилванията „разсекрети“ работата на старата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пълна Справка за помилваните лица от Комисията по помилването при президента за периода 2002–2011 година бе разпространена от Прессекретариата на държавния глава. Справката съдържа данни за близо 530 помилвани лица, включително инициали на лицата, квалификация на деянията и резюме на мотивите за помилването.

Прессекретариатът на държавния глава разпространи Пълна справка за помилваните лица по време на двата мандата на президента Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин.

Списъкът съдържа инициалите на 529 помилвани лица, квалификация на престъпленията им, както и резюме на мотивите за помилването. По информация на Марин, той е помилвал 533-ма затворници.

В четвъртък новият вицепрезидент Маргарита Попова представи новия състав на Комисията по помилванията и обеща да направи справка за помилванията на Ангел Марин.

Помилванията привлякоха общественото внимание в края на мандата на предишния президент Георги Първанов, когато стана ясно, че за двата мандата на „Дондуков“ 2 вицепрезидентът Ангел Марин е помилвал 533-ма души, сред които 233-ма осъдени за убийство и шестима с присъди за изнасилване.

#Маргарита Попова #Ангел Марин #помилвания #Комисия по помилването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници