Намалява вероятността за коалиционно управление след изборите

Намалява вероятността за коалиционно управление след изборите
Коалиционно управление след изборите на 5 октомври е все по-малко вероятно, смятат от Института за дясна политика. Снимка: chronicle.bg
A A+ A++ A

Коалиционно управление след изборите на 5 октомври е все по-малко вероятно, смятат от Института за дясна политика. В гражданската организация влизат лица от партиите в Реформаторския блок и интелектуалци с десни политически разбирания.

Рискът българската политическа система да се окаже в невъзможност да състави кабинет след предсрочните избори съществува и ако това се случи, страната ни ще бъде изправена пред сериозни икономически и финансови проблеми. От Института за дясна политика коментираха, че с всеки изминал ден коалиционно управление, за каквото се говореше преди месец, е все по-малко вероятно. Дясноцентристка коалиция не е възможна на този етап.

Според десните политически наблюдатели ГЕРБ са в етап на трансформации, трябва да намерят своята нова форма и не трябва да се облягат на стари лаври. При БСП положението е кризисно, а ДПС се опитва да се върне в ролята си на балансьор извън обсега на БСП.

При десницата – ГЕРБ и Реформаторският блок са по-скоро опоненти, отчитат от Института. Затова и изборните коалиции са непредвидими. Продължава тенденцията за липса на доверие между управляващи и управлявани. Нужни са мерки за възстановяване на това доверие чрез писане на ясни програми и поемане на конкретни политически отговорности.

 

#интелектуалци #ДПС #ГЕРБ #БСП #Реформаторския блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници