Новият Lenovo Vibe Z2 използва 64-битов процесор

Новият Lenovo Vibe Z2 използва 64-битов процесор
A A+ A++ A

Lenovo започна да навлиза на европейския пазар на смартфони с началото на продажбите в Румъния и България. По време на изложението IFA компанията представи два нови смартфона от серията от висок клас Vibe, които през седмиците до края на годината ще видим и в България. Устройствата носят имената Vibe Z2 и Vibe X2 и определено предлагат интересен микс от характеристики.

Vibe Z2 е първият смартфон на Lenovo с 64-битов процесор благодарение на използвания четириядрен чипсет Snapdragon с честота 1.4GHz. Устройството е с дебелина 7.8 мм и предлага още ярък 5.5" дисплей с резолюция 720p, 32GB вградена памет, 2GB RAM, два слота за SIM карти, батерия с капацитет 3000 mAh и 13МР основна камера с BSI сензор Sony Exmor и система за оптична стабилизация. Предната камера е с резолюция 8МР, което е плюс, ако често правите селфи снимки.

На свой ред Vibe X2 осигурява 5" 1080p дисплей, чипсет MediaTek MT6595m с честота 2.0GHz, който поддържа технологията True8Core. Смартфонът има интересен слоест дизайн и предлага още две камери с резолюция 13МР и 5МР, 2GB RAM, 32 GB вградена памет и батерия с капацитет 2300 mAh. Продажбите на двата модела ще започнат през октомври първо в Китай, а след това ще бъдат налични и на други пазари, включително и в България. Vibe X2 ще струва около 399 долара, а цената на Vibe Z2 ще е 429 долара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници