Премиера на Huawei Ascend Mate7

Премиера на Huawei Ascend Mate7
A A+ A++ A

На пресконференция в Берлин Huawei представи още две устройства в серията си Ascend - Ascend Mate7 и Ascend G7. Първото предлага 6-инчов дисплей с Full HD резолюция (368 ppi), 8-ядрен чипсет Kirin 925 (4 ядра A15 с честота 1.8GHz и 4 A7 с честота 1.3GHz) и батерия с капацитет 4100 mAh. Устройството е с дебелина на корпуса едва 7,9 мм (тежи 185 грама) и предлага още сензор за пръстови отпечатъци, поставен точно под основната камера.

Сензорът работи само с едно докосване, за разлика от сегашното решение в моделите на Samsung и други компании, които изискват плъзването на пръст. Подобен е на използвания в iPhone 5s сензор. Поддържат се различни набори от отпечатъци, като е възможно да се осигури и достъп до телефона и на "гости". Сензорът работи и при мокри пръсти, а отпечатъците се пазят криптирани в хардуерен елемент, до който нямат достъп външни приложения - това е подобно на решението в iPhone 5s.

Ascend Mate7 има 2GB или 3GB RAM, графичен ускорител Mali T628, i3 сензорен хъб с ниска консумация на енергия и LTE Cat 6 модем с максимална скорост на изтегляне на данни 300 Mbps. Основната камера е с резолюция 13МР и използва BSI сензор Sony, а предната камера е 5-мегапикселова. На разположение са различни режими за разкрасяване, има опция за активиране на предната камера чрез сензора за отпечатъци, а освен това е налична функция за префокусиране след заснемане, която работи чрез правенето на поредица от снимки с различни фокусни точки.

Устройството работи с Android 4.4 и интерфейса EMUI 3.0, който има по-минималистичен изглед и предлага управление чрез жестове, отчитане на направените крачки, оптимизация за употреба с една ръка и др. Продажбите на Ascend Mate 7 в Европа ще започнат през това тримесечие на цена 499 евро за версията с with 2GB RAM и 16GB вградена памет и 599 евро за варианта с 3GB RAM и 32GB памет. Все пак и двете поддържат допълнителна чрез microSD слот.


Повече снимки можете да видите в Engadget:
http://www.engadget.com/gallery/huawei-ascend-mate-7-hands-on/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници