Тотю освободил Димитър Марков, въпреки че бил много полезен

Тотю освободил Димитър Марков, въпреки че бил много полезен
Въпросът е и морален, затова предприех тези действия, заяви Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на труда Тотю Младенов е освободил началника на кабинета си Димитър Марков, въпреки че му е бил много полезен в работата.

„Димитър Марков помоли да бъде освободен и аз го направих. Въпросът е и морален, затова предприех тези действия," заяви Младенов по „Дарик радио".

От Министерството на труда и социалната политика оповестиха напускането на Марков в петък, въпреки че то е в сила от сряда, когато беше даденият от премиера Бойко Борисов краен срок за връщане на бонусите на държавните служители.

За периода 2009–2011 г. Димитър Марков е получил общо 15 275 лв. Стана ясно обаче, че той е върнал само 4070 лв., които е получил над заплатата си през 2011 г. Останалите 11 205 лв. за 2009 г. и 2010 г. не са върнати.

По думите на Тотю Младенов, Димитър Марков не е успял да събере около 3000 лева. Той обаче увери, че всички от кабинета са върнали това, което са получили допълнително от началото на мандата досега.

„С промените в Закона за държавния служител, нещата ще си дойдат на мястото. Трябва да се разграничат нещата. Политическите кабинети не трябва да получават допълнителни възнаграждения, защото те са политически лица с политически ангажименти. За останалата администрация тези, които си вършат добре работата в моето министерство, те трябва да получават допълнително възнаграждение, но в рамките до определена сума, това, което се предвижда в новия закон," обясни Младенов.

#Тотю Младенов #Димитър Марков #бонуси #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници