Бургас и Поморие наводнени, десетки блокирани на остров Св. Анастасия

Бургас и Поморие наводнени, десетки блокирани на остров Св. Анастасия
В Бургас дъждът не спира. Снимка: „24 часа“
A A+ A++ A

Бургас и Поморие се оказаха под вода след проливните валежи в петък на обяд. Има десетки наводнени приземни етажи в Бургас, цяла улица е наводнена в Поморие.

„Облакът първо се изсипа над Поморие и премина през Сарафово и Бургас. Непрекъснато получаваме сигнали чрез тел. 11 2 за наводнени приземни помещения. Те са стотици за цялата Бургаска област. В Бургас между наводнените държавни сгради са тези на общината и областната администрация, митницата, няколко детски градини в к-с „Славейков“, съобщи за „24 часа“ комисар Васил Василев, директор на Областната противопожарна служба.

Бедстващи хора обаче няма. Затова пък има десетки аварирали коли, като най-критични са улиците около гарата и пристанището. Наводнен е и подлезът на Операта.

Дъжд продължава да вали и в момента в Бургас, той ту намалява, ту се усилва. Около 14 ч. валежът отново се превърна в порой. От общината предупреждават гражданите да не излизат навън, ако не им се налага спешно.

50 души пък са блокирани на остров Св. Анастасия. От общината заявяват, че няма опасност за тях, но ще изчакат, докато бъде организирано връщането им обратно в Бургас.

#Бургас #Поморие #Сарафово #Берковица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници