Пожарникарите в Бургас с ново оборудване за 490 хиляди лева

Пожарникарите в Бургас с ново оборудване за 490 хиляди лева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съвместно обучение на български и турски пожарникари за работа с ново аварийно-спасително и специализирано оборудване се състоя на територията на Бургас.

Аварийно-спасителното и специализирано оборудване бе доставено по проект "Трансгранично сътрудничество срещу промишлени аварии". Стойността на новите автомобили е за близо 490 000 лева, съобщиха от ОД на МВР в Бургас.

По време на обучението съвместните спасителни екипи се запознаха със съвременните действия при химически и технологични аварии, пътно-транспортни произшествия и реакция при наводнения. Домакин на инициативата, финансирана с европейски средства, бе Бургас, а полевите действия се проведоха в базата на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Предвидено е по-късно през месец септември на територията на Турция да се има и второ учение на съвместните спасителни екипи, като в промишлена зона на Къркларели ще се симулира химическа авария. По време на това учение, 30 турски и български спасители ще спасяват служителите, работещи в местната промишлена зона и ще се понижи отрицателното въздействие върху местната икономическа инфраструктура: сгради, оборудване.

#пожарникари #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници