Авторът на заливането с вода се удавил в Атлантика

Авторът на заливането с вода се удавил в Атлантика
Кори Грифин, който помогна благотворителното предизвикателство „Ледената кофа“, се удавил в Атлантика. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Кори Грифин, който помогна благотворителното предизвикателство „Ледената кофа“ за борба с АЛС (амиотрофична латерална склероза), по-известна като болестта на Лу Гериг, да добие популярност, се удави.

27-годишният филантроп, който накара милиони хора по света да се заливат със студена вода и да събират пари благотворително, намери смъртта си точно във вода - в Атлантическия океан.

Грифин се е удавил край Нантъкет, щата Масачузетс, нa 16 август около 3 часа сутринта. Той скочил от покрива на сладоледената къща Juice Guys, която се намира на „Правия кей“ на острова. Мястото е популярно за почитателите на скуба дайвинг. След скока Кори Грифин се показва на повърхността, но отгоре му връхлита вълна, под която той изчезва. Повече не се появява. По-късно тялото му е изхвърлено на брега.

Ден преди смъртта си Грифин успява да събере 100 хил. долара за благотворителната кампания.

Американецът се включва в инициативата, когато неговият приятел и капитан на колежанския бейзболен отбор в Бостън Пийт Фрейтс е диагностициран с АЛС. Болестта е неврологична и се характеризира с прогресивна дегенерация на моторните неврони, които се намират в гръбначния и главния мозък. Човек изгубва способността си да ги контролира и мускулите атрофират.

Краят настъпва при пълна парализа след инфекция на дихателните пътища или заради дихателна недостатъчност. Лек все още не е открит.

#Масачузетс #недостатъчност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници