Microsoft ще атакува Android One с по-евтини смартфони

Microsoft ще атакува Android One с по-евтини смартфони
A A+ A++ A

Индия е най-големият пазар на смартфони и присъствието на него е от голямо значение за производителите на хардуер. След анонса на първите смартфони с платформата Android One в Индия Microsoft променя стратегията си, за да се конкурира по-успешно в евтините устройства с нея. Компанията възнамерява да махне бранда Nokia от някои модели (ще го запази за най-евтините обикновени телефони), а освен това се кани да изтегли серията Asha, като я замени с евтини смартфони.

Възнамерява и да акцентира върху бюджетната серия First (като Nokia 130 и Nokia 225) от обикновени телефони с интернет възможности на цена под 40 долара за потребителите, които за пръв път ще имат такова устройство. Най-евтиният смартфон с WP на Microsoft в Индия е Lumia 530, който в момента се продава за около 115 долара. Според Крис Уебър от Microsoft цените могат да паднат още и това ще се случи през следващите 12-18 месеца, тъй като компанията е в началото на обновяването на продуктовото си портфолио.

http://economictimes.indiatimes.com/magazines/panache/microsoft-gears-up-to-take-on-googles-android-one-plans-to-rejig-handset-business-with-sub-rs-2400-phones/articleshow/42485744.cms?prtpage=1

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници