Преборил рака съди държавата, отказала да го лекува

Преборил рака съди държавата, отказала да го лекува
Николай Иванов Снимка: „Марица“
A A+ A++ A

28-годишният асеновградчанин Николай Иванов съди държавата за 75 000 евро заради отказ от лечение. Той се справи с рак на дебелото черво, но държавата отказа да му помогне и с лев за лечение в чужбина.

Иванов обяснява, че е завел две дела срещу Министерство на здравеопазването заради „отказ от финансова помощ, цинично поведение и бездействие“.

„Здравното министерство се държа цинично с мен, отхвърли пренебрежително на два пъти правото ми на шанс да се излекувам. Сега вече аз се смятам за излекуван, противно на съдбата, която държавата ми отреди“, обяснява Николай Иванов пред „Марица“.

Той очаква до дни да бъде обявена датата, на която в Административен съд - София ще тръгне делото.

Аргументът за отказа на Министерството на здравеопазването бе, че става дума за експериментална клиника, макар да са получили документи от испанското лечебно заведение, че тази терапия се прилага в целия Европейски съюз от 2005 година и се прави индивидуално за всеки пациент.

Николай продължава да има сериозни борчове по операции, ваксини, процедури и прегледи. Семейството е разпродало имоти и е ползвало кредити. Със задължение към банка е дори дядото на момчето.

#Николай Иванов #Иванов #рак #Здравно министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници