Германските туристи се страхували да ходят в Гърция

Германските туристи се страхували да ходят в Гърция
Германските туристи изпитват „страх“ да пътуват в Гърция, опасявайки се от гнева на гърците във връзка с плановете за драстични икономии, препоръчани от Европейския съюз, заяви гръцкият министър на културата. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германските туристи изпитват „страх“ да пътуват в Гърция, опасявайки се от гнева на гърците във връзка с плановете за драстични икономии, препоръчани от Европейския съюз, заяви гръцкият министър на културата.

„Много от германците се страхуват да пътуват в Гърция. Те имат чувството, че след всичко станало няма да бъдат добре приети от гърците. Ние трябва да променим атмосферата“, подчерта министър Павлос Геруланос, който миналата седмица посети Международния туристически салон в Берлин, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Силният гняв в Гърция се дължи на двете години затягане на коланите, наложени на населението в замяна на спасителния план на ЕС и МВФ от 110 милиарда евро, чийто главен инициатор беше Германия.

Освен това няколко германски министри предизвикаха още по-голямо възмущение, като настояха за ускоряване на реформите в Гърция.

#Павлос Геруланос #Гърция #туристи #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници