Захариева: Пълним Чирен, готвим се за газова криза

Захариева: Пълним Чирен, готвим се за газова криза
A A+ A++ A

Служебният кабинет е в постоянна връзка с европейската комисия по темата газова криза и взима мерки да сме в състояние да реагираме адекватно, ако доставките внезапно секнат. Това каза пред БНТ вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Наличните запаси са за 3 месеца. Зависи колко е студено, но това е достатъчно време, за да се разреши една газова криза, посочи тя.

Хранилището в Чирен се пълни, ТЕЦ-овете са предупредени да направят тестове и да си осигурят мазут, каза още Захариева.

По въпроса за снега и зимното почистване на пътищата тя потвърди опасенията, че в бюджета няма пари за поддържане на пътната мрежа.

Информацията от пътната агенция е, че има пари само за пясък и луга, но ще бъде проблем запълването и ремонтирането на дупките.

Сметкитке в регионалното министерство показват, че до момента са похарчени 78% от предвидените средства. Това е станало през първото полугодие, което е наложило да се спрат много проекти, свързани с ремонта на виадуктите и на 34 отсечки от автомагистрала „Тракия”.

Причината е в нереалните приходи, заложени в бюджета, повтори Захариева. Служебният кабинет няма да събере близо 1 милиард и 100 милиона лева от планираните.

 

#газова криза #доставки #Екатерина Захариева #пътища #почистване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници