AmCham: Липсата на предвидимост и кадри изпревари корупцията като проблем

AmCham: Липсата на предвидимост и кадри изпревари корупцията като проблем
A A+ A++ A

Липсата на доверие в институциите е най-голямо предизвикателство пред кабинета, който ще поеме управлението. Това мнение изрази пред БНТ изпълнителният директор на Американската търговска камара в България (AmCham) Валентин Георгиев.

Организацията на чуждите инвеститори е подготвила поредната си Бяла книга, в която са описани проблеми и идеи, свързани с условията за бизнес в България.

Въпросът за корупционната среда стои, но вече е на трето място, посочи Валентин Георгиев.

На първо място е излязъл проблемът за стабилната бизнес среда. На второ - ще намерят ли инвеститорите квалифицирани кадри.

"Чуждият бизнесмен идва, намира специалисти, с които да стартира проекта, но много скоро е изправен пред сериозен въпрос - ще има ли достатъчно квалифицирани кадри, за да разшири бизнеса по-нататък, обясни директорът на AmCham.

В Бялата книга са описани трудностите с промените в регулаторна среда. "Работим с всяко правителство, въпросът е този диалог да е конструктивен, а не само фасада, каза Георгиев.

"Засега пейзажът е гостоприемен, но инвеститорите се притесняват от липсата на предвидимост за следващия ден. Заради това е необходимо да знаем, че като се разберем с администрацията за нещо, то ще остане стабилно. Че няма да бъде променено внезапно, защото, видите ли, от Брюксел искали нещо", даде пример Валентин Георгиев.

Според търговската камара не се изисква рестриктивното законодателство от ЕК да се прилага толкова бързо - вместо да изпишем вежди, вадим очи, посочи Георгиев.

Тогава идва усещането, че тези промени се правят заради някого.

Инвеститорите искат да са сигурни, че средата ще остане стабилна и предвидима, че условията за бизнес ще останат, обобщи Валентин Георгиев.

 

 

#доверие #бизнес #Американската търговска камара в България #AmCham

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници