Цацаров лично поема разследването на взривовете край Горни Лом

Цацаров лично поема разследването на взривовете край Горни Лом
Цацаров и Бакалов ще разследват взрива в Горни Лом. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров лично поема ръководството и координацията на разследването на взривовете край село Горни Лом. Това съобщи за "Фокус" говорителят на главния прокурор. 

Категорично беше опровергана информацията, че прокуратурата е дала разрешение за навлизане в района на завода край село Горни Лом, тъй като няма как, преди да са започнали действия по разследването там да бъде допуснат когото и да било.

Междувременно, екип от специалисти от Министерството на отбраната и МВР вече работи на терен в завода в село Горни Лом. Това заяви в четвъртък сутрин служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов. По думите му, въпреки че не е изтекъл 24-часовият срок след последния взрив, екипът е влязъл с бронирана техника и обследва района.

„Тяхната задача е да огледат за невзривени боеприпаси и да направят т. нар. проход, защото когато тези 24 часа от последния взрив изтекат, следователите трябва да могат да влязат и да работят спокойно, за да се установи от къде точно е тръгнал взривът. Това е решението на кризисния щаб, всичко се извършва под ръководството на окръжния прокурор на град Видин“, допълни министърът.

Бакалов коментира, че шансът да има оцелели след взрива е минимален, но ще бъде направено всичко възможно те да бъдат открити, ако има такива. Все още не може да бъде уточнен броят на хората, които са били на работа по време на взрива, каза още Бакалов.

„15 души са в неизвестност – 12 работници и 3 души от ръководството. Това е информацията, с която разполагаме след проверката. Открихме един човек в Монтана, които се е водел на смяна, но не е отишъл на работа“, припомни Бакалов.

Той бе категоричен, че няма опасност за населението в района на завода.

#Сотир Цацаров #Йордан Бакалов #Горни Лом #Видин #взрив #Монтана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници