Живко Георгиев за раздвоението на Бойко Борисов

Живко Георгиев за раздвоението на Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Бойко Борисов явно е раздвоен между естественото желание на политик за власт и реалностите. И най-вече заради предстоящите задачи пред новия кабинет, които са достатъчно плашещи. Защото е в дневния ред да се вземе позиция по твърде разделящи обществото казуси - като Корпоративна търговска банка /КТБ/, "Южен поток", здравеопазване, пенсионна система, външен дълг, бюджетен дефицит”, смята Живко Георгиев.

По думите му, на този фон е очевидно, че за човек като Борисов е по-добре да погледне към президентския пост, отколкото към министър-председателското кресло. “Поради тези причини Борисов бави решението си, дали да оглави бъдещ кабинет, който засега е с неясни очертания. Решението ще бъде взето от него, в крайна сметка - избирателят не му помогна”, смята Георгиев.

“Борисов знае, че този избор не е лесен и има висок риск, ако заеме най-високия пост в изпълнителната власт. Всъщност, това се казва клин в алпинизма и най-общо е съдбоносен залог в политическата му кариера. Той е достатъчно опитен в изплъзването, но на негово място всеки политик би се двоумил”, убеден е Георгиев.

#Живко Георгиев #Бойко Борисов #премиер #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници