Престрелка в щата Мисури, един застрелян

Престрелка в щата Мисури, един застрелян
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Полицай от американския град Сейнт Луис, щата Мисури, застреля човек, открил вероятно пръв огън срещу него. Това съобщи градското полицейско управление.

Инцидентът в Сейнт Луис привлече вниманието поради неотдавнашните неколкоседмични масови безредици в предградието му Фъргюсън, след като бял полицай застреля там през август невъоръжен чернокож тийнейджър.

Предварителни данни сочат, че в сряда служител на реда от Сейнт Луис решил да задържи подозрителен мъж, който обаче се опитал да избяга, после спрял и стрелял по своя преследвач. Полицаят открил ответен огън и го ранил смъртоносно.

32-годишният полицейски служител не е бил на смяна, уточнява Асошиейтед прес, като се позовава на градското управление на полицията. Не се посочват нито причините за гонитбата, нито имената на участниците в инцидента.

Дори след края на протестите в околността Сейнт Луис остава център на социално напрежение и постоянно се споменава в полицейските сводки като място, където всеки момент може да избухнат нови вълнения. В сряда например в Туитър бе съобщено, че във Фъргюсън пристигнали осем мъже с три коли и започнали да стрелят напосоки. За момента обаче информацията не е потвърдена официално.

#Мисури #полиция #Фъргюсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници