Реформаторите подкрепят кабинет за реформи, но при условия

Реформаторите подкрепят кабинет за реформи, но при условия
„Няма да подкрепим правителство на малцинството, за да има реформи трябва да има ясно мнозинство в парламента“, заяви на пресконференция лидерът на ДСБ и говорител в оставка на Реформаторския блок Радан Кънев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Реформаторският блок ще участва в коалиционно реформаторско правителство, но при наличието на няколко условия, се казва в позиция на политическия съюз.

Реформаторите настояват за ясна парламентарна подкрепа, осигуряваща стабилно парламентарно мнозинство при неучастието в това мнозинство на партиите, които подкрепяха предишния кабинет.

Те искат готовност от страна на ГЕРБ за сключване на публично и детайлно политическо споразумение за съставяне на правителство, както и включване в програмата на правителството на конкретни ангажименти и срокове за реформи.

„Няма да подкрепим правителство на малцинството, за да има реформи трябва да има ясно мнозинство в парламента“, заяви на пресконференция лидерът на ДСБ Радан Кънев.

По думите му след като има гаранции за реформи, едва тогава ще бъде обсъждано кои ще са премиерът и министрите.

От Блока настояват за реформи в администрацията, съдебната система, здравеопазването, пенсионната система, енергийният сектор, образованието, борбата с престъпността и корупцията, връщане на доверието в банковата система, мерки за справяне с демографската криза, подобряване на ситуацията в бедните и обезлюдяващи се райони, както и реформа в Изборния кодекс.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски призна, че репликата с „трика“ е била неуместна шега.

„Повече такива шеги няма да правя“, каза той. В нощта на изборите Лукарски каза, че тезата на Реформаторите, че Борисов не трябва да е премиер, е била предизборен трик.

 

 

 

#ГЕРБ #коалиция #трик #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници