Договорът с „Париба“ не стои между Кунева и политиката

Договорът с „Париба“ не стои между Кунева и политиката
Има политически картел, в който не искам да участвам, заяви Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Меглена Кунева няма мениджърски договор с банка БНП „Париба“, който да й забранява да упражнява политическа дейност.

„Аз съм в неадминистративен борд, в който са избрани да участват само хора, които не работят в банката. Няма такива забрани“, заяви тя, цитирана от БГНЕС, и обясни, че като член на борда на банката всяка година е длъжна да подава декларация.

Подобни съмнения бяха изразени в студиото на предаването „БОдилник“ по ТВ7 в сряда, когато гост беше лидерът на НДСВ Христина Христова.

Тя определи управляващите и опозицията като „две страни на една и съща монета“.

„Има политически картел и аз не искам да съм част от този картел“, заяви Меглена Кунева в коментар на изказване на премиера Бойко Борисов, в което той я споменава като евентуален бъдещ коалиционен партньор.

Тя отново отхвърли обвинението на министър-председателя, че е виновна за АСТА, и опроверга твърденията в пресата, че проектът й „България на гражданите“ е финансиран от Иво Прокопиев.

Тя изрази и мнението си по повод намерението на кабинета да анализира цените на някои от най-търсените хранителни продукти преди Великден.

„Това, което се случва, показва, че пазарът е анемичен, слаб, несвободен и няма достатъчно производство, че хората са закрили малките ферми и сме само на милостта на монополите: колкото ни дадат – толкова. Виждам реакция към общественото мнение, а не премислена политика“, заяви още Меглена Кунева.

#Христина Христова #АСТА #„България на гражданите“ #храни #цени #картел #Бойко Борисов #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници