Съмнения за ебола не подминаха и Прищина

Съмнения за ебола не подминаха и Прищина
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Пациент със симптоми на смъртоносния вирус ебола е приет в нощта срещу петък в болница в Прищина, съобщават местни медии. Трябва да се уточни обаче дали наистина болестта на заразения е ебола.

Необходимо е преди всичко да бъдат извършени съответните изследвания, категорични за лекарите. Те обаче смятат, че пациентът проявява идентични симптоми с тези на ебола.

Косовските медии съобщават, че пациентът може да се е заразил със смъртоносния вирус по време на пътуване в чужбина. Хоспитализираният е ходил на поклонение в Мека, където е могъл да има контакти със заболели от опасната болест.

Междувременно стана ясно, че фондът на ООН за борба с ебола разполага само със 100 000 долара, оскъдни средства спрямо нуждите на световната организация за борба с най-тежката епидемия от заболяването в историята, съобщава в. "Ню Йорк таймс".

Парите, които били предоставени от Колумбия, са малка частица от необходимите според ООН 1 милиард долара за борба с епидемията, която отне живота на около 4500 души, пише изданието. ООН смята фонда за гъвкав източник на ресурси, които да могат да бъдат използвани за възпиране на епидемията.

Отделно от това донори са предоставили пари или непаричен принос на стойност около 376 милиона долара за конкретни програми на световната организация.

#ебола #Прищина #вирус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници