Полицията в Йоркшир мина на Samsung Galaxy Note 3

Полицията в Йоркшир мина на Samsung Galaxy Note 3
A A+ A++ A

Полицията в Западен Йоркшир реши да направи интересен експеримент за оптимизиране на работата на пазителите на реда. Местните полицейски органи са поръчали 4000 фаблета Galaxy Note 3, които ще бъдат раздадени на полицаите. Устройствата естествено ще са оборудвани и със специален полицейски софтуер, който ще позволява на патрулиращите полицаи да съставят протоколи за престъпления, да попълват формуляри за издирване на изчезнали граждани, както и да записват показания на свидетели.

Началникът на полицията в Западен Йоркшир Марк Бърнс-Уилямсон коментира, че преминаването към фаблети ще оптимизира работата на полицаите, а също така ще позволи и съкращаването на разходи в бюрократичния апарат на полицията. Самите устройства са закупени по специална програма за модернизация. В същото време обаче нововъведението не се приема единодушно. Потребителски организации във Великобритания вече критикуват раздаването на мобилни устройства на полицията, като данъкоплатците твърдят, че те не осигуряват достатъчно ползи за обществото, които да оправдаят планирания разход от над 200 милиона английски лири.

Източник: CNET" target="_blank">http://www.cnet.com/uk/news/its-a-fair-cop-galaxy-note-3-fights-crime-in-hands-of-uk-police/">CNET

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници