Lenovo с положителен резултат за тримесечието, но със спад в продажбите на телефони

Lenovo с положителен резултат за тримесечието, но със спад в продажбите на телефони
A A+ A++ A

Lenovo публикува детайли за финансовите си резултати през второто тримесечие на финансовата си година и макар цифрите да са впечатляващи, те не успяха да достигнат очакванията на анализаторите. Отчетен е и спад в продажбите на смартфони, което не е добър знак за амбициите на компанията да повтори успеха си при компютрите и в мобилния сектор.


Между юли и септември продажбите на лаптопи и настолни компютри с марката на компанията са се увеличили съответно с 0,9% и 6,4%, което е помогнато за ръст на приходите от 7% до 10,5 милиарда долара. В същото време анкетирани от Reuters анализатори очакваха приходи от 11,35 милиарда долара. Продажбите на мобилни устройства обаче са намалели с 6% до 1,4 милиарда долара.


Според компанията това се дължи на счетоводна процедура, която е насочила значителна част от приходите през септември към следващото тримесечие. Lenovo отчита ръст на нетната печалба от 19% до 262 милиона долара, което е повече от очакваните от анализаторите 260 милиона долара.


Източник: Reuters" target="_blank">http://www.reuters.com/article/2014/11/06/us-lenovo-results-idUSKBN0IQ09320141106">Reuters

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници