Калфин иска да променя политики, а не числа

Калфин иска да променя политики, а не числа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Първите ми занимания в министерството са: започване на широка дискусия на дългосрочна  пенсионна реформа - това са комплекс от мерки, демографската й криза във всичките й измерения, след което използване на ресурса, с който разполагаме. Искам да променя политики, а не числа", заяви в сутрешния блок на бТВ в понеделник министър Ивайло Калфин.

Вицепремиерът и социален министър заяви, че одобрената програма на кабинета има много приоритети на европейската левица. "В България такъв експеримент не е имало. Възможността на различните партии да участват в единен парламент е нещо, което не е имало досега у нас", сподели още Калфин и увери, че очаква да работи с Бойко Борисов в екип.

Според него най-силната коалиция щеше да бъде коалиция ГЕРБ-БСП, при която да се присъединят, но това не се е осъществило. Той е категоричен, че АБВ в този парламент няма да изневери на гласоподавателите й. Калфин призна, че е бил член на БКП за около година, а после на БСП.

"Познавам държавната администрация и смятам да се опра на хора, които си разбират от работата", отговори Калфин на въпрос как ще се справи със своя социален ресор. Той не обеща коледни добавки за пенсионерите, но увери, че ще стартира дебати по темата.

"Управлението на социалната система не е искане на повече и повече пари. Обществото решава с приемане на бюджета какви пари да отдели за този ресор", каза още министърът.

По отношение на демографската политика, Калфин сподели, че няма как да има забрана за раждане на повече от три деца.

Той допълни, че е бил един от най-големите критици на ГЕРБ в предишни години, но сега няма забележки към тях.

#Ивайло Калфин #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници