Робърт Плант отказал 500 млн. паунда за събиране на "Лед Цепелин"

Робърт Плант отказал 500 млн. паунда за събиране на "Лед Цепелин"
Робърт Плант
A A+ A++ A

Робърт Плант скъсал договор за над 500 милиона паунда за събирането на "Лед Цепелин". 66-годишният рокаджия изумил организаторите на евентуално турне на групата, която се раздели през 1980 г., но все пак се събра за един концерт в Лондон през 2007 г.

Офертата предвиждала 35 концерта в Лондон, Берлин и Ню Джърси, и допълнителни 70 милиона паунда от мърчъндайзинг. Имало и опция за още 45 концерта в други пет града.

Плант отказал, въпреки че колегите му Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс се съгласили, както и Джейсън Бонъм, който замени покойния си баща Джон на барабаните през 2007 г.

"Джими, Джон и Джейсън подписаха веднага. За тях беше съвсем лесно и просто, но Робърт поиска 48 часа да си помисли. Когато каза "Не!" и скъса документа, който му дадохме, имаше огромен шок, разказа запознат източник. Няма начин те да се съберат без него, опитаха се да го разубедят, но нямаше шанс. Той взе решението си и това е".

Магнатът сър Ричард Брансън, собственик на "Върджин груп", отправил офертата, а един от самолетите му трябвало да бъде прекръстен на The Starship и групата щяла да пътува с него по време на турнето. Задните 20 редици щели да бъдат продадени за 100 000 паунда на седалка.

 

#Лед Цепелин #договор #музика #концерт #концерти #турне #Джими Пейдж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници