Инвеститорът в бургаския океанариум арестуван в Русия

Инвеститорът в бургаския океанариум арестуван в Русия
A A+ A++ A

Директорът на инвеститора в бургаския океанариум "Мостовик" - Олег Шишов, е арестуван заради започналото наказателно дело срещу него, съобщават руските медии, като се позовават на Разследващата комисия на Русия (MRS).

Според разследващите генералният директор на НПО "Мостовик" е в нарушение на разпоредбите на Кодекса на труда, повече от два месеца фирмата не плащала заплати на работниците и служителите, въпреки че е имало възможности за това.

Криминалистите установили и други доказателства за финансови нарушения от януари до юни 2014 г., довели до това общият дълг на "Мостовик" да стигне 535 000 рубли.

На 20 октомври Кировският окръжен съд уважава искането на Омск Rosbanka Шишов да възстанови от 711,6 милиона рубли. През септември Районният съд  в Киров предоставя петицията на клона Омск за Сбербанк  Шишов и заместниците му да възстановят солидарно 13.3 млрд. рубли. Те имали банкови гаранти, а спестяванията били гарантирани. На практика се оказало, че това не е точно така.

"Аз съм режисьорът, аз трябва категорично да отговорям за това" - казал на влизане в ареста Шишов, и добавил, че няма точно толкова пари.

Компанията "Мостовик" е известна с крупните строителни обекти като мост през Босфора, Голямата ледена арена в олимпийския град Сочи, Център за кънки, гаровия комплекс "Адлер" и редица други. Тя трябваше да построи и Океанариума в Бургас.

В бургаската управа наскоро са получили от компанията писмо, че проектът не е спирал. От "Мостовик" определили като безпочвени публикациите в руски и български медии, в които се твърди, че проектът няма да се реализира.

Според проекта това е един от най-големите проекти, които Бургас е виждал на хартия.  Океанариумът в парк “Езеро” трябваше да се строи от миналия ноември, а до няколко години посетителите щяха да гледат на живо китове, акули, делфини и други морски обитатели. Мега проектът трябваше да съчетае огромни аквриуми, басейни, аквпарк, хотелска част и паркинг. 


Източник: vedomosti.ru

#Мостовик #арестуван #океанариум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници