Липсата на кворум взриви скандал между ГЕРБ и БСП

Липсата на кворум взриви скандал между ГЕРБ и БСП
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нов скандал се възпламени в парламента. В четвъртък ГЕРБ оттеглиха предложението си парламентът да може да заседава без кворум. Временната комисия, която изработва правилника, по който ще работи 43-тото Народно събрание заседава през целия ден. 

След бурната обществена реакция срещу идеята за заседания на парламента без кворум, ГЕРБ се опитаха да прокарат по-лекия вариант – депутатите да не са длъжни да присъстват в залата по време на петъчния парламентарен контрол. Съмишленици срещнаха в лицето на ДПС, а в БСП яростна съпротива.

"Петъкът народният представител работи, но не така, както го приемат зрителите. Ние ще продължаваме петъците да работим друго, а не да присъстваме в залата. Така е било всички парламенти, така ще си и остане", заяви Алиосман Имамов от ДПС.

"Аз не разбирам що за наглост е пред очите на нашите работодатели – хората, които са гласували за нас, в петък да отсъстват от работа. Хората работят за 340 лв., а депутатите със заплати между 2000-3000 да не могат да се организират така, че да са на работните си места в петък между 11 и 14 часа", възмути се "червеното острие" Мая Манолова.

ГЕРБ удариха по опонента с искане за промяна на Конституцията от 2007 г., сред чиито вносители е била и Мая Манолова. Идеята, според тях, е била да няма кворум през целите пленарни заседания.

В правилника на новия парламент вече бе одобрено и депутатите да не могат да преминават от една парламентарна група в друга. Независимите депутати, независимо от техния брой, също няма да могат да сформират нова група.

#Парламент #ГЕРБ #БСП #Мая Манолова #ДПС #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници