НАТО: Русия струпва войски по границата с Украйна

НАТО: Русия струпва войски по границата с Украйна
Йенс Столтенберг Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Русия струпва сериозно количество военна техника в Украйна и по нейната източна граница. Там се разполагат войници и оборудване, както и системи за противовъздушна отбрана, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг преди началото на срещата на министрите на отбраната на страните–членки на ЕС.

„Москва трябва да вземе решение дали да е част от мирното решение или да продължи по пътя на изолацията”, каза Столтенберг, цитиран от АФП.

Генералният секретар на Алианса призова Кремъл да спазва ангажиментите, поети при подписването на мирния план между Киев и проруските сепаратисти през септември.

Междувременно министърът на външните работи на Великобритания Филип Хамънд и американският държавен секретар Джон Кери се договориха да продължат настиска върху Русия във връзка със ситуацията в Украйна, предаде РИА Новости.

Според Кери, който се срещна с Хамънд в Лондон, трябва постоянно да се напомня на Русия за нейните ангажименти, произтичащи от споразумението, подписано в Минск.

Руският външен министър Сергей Лавров отговори, че Москва се надява, че в отношенията между Русия и ЕС не е премината точката, от която няма връщане.

„Ние разглеждаме и винаги сме разглеждали ЕС като нашия най-голям, най-важен икономически партньор”, коментира Лавров.

#Русия #Укрйна #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино