Станишев предлага да работи с кабинета за Шенген

Станишев предлага да работи с кабинета за Шенген
A A+ A++ A

Готов съм да работя с българските институции и да упражня целия си авторитет, за да направим каузата Шенген възможна, заяви лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев, цитиран от БГНЕС.

За изказването на вицепремиера Меглена Кунева, че предстоящият доклад на Европейската комисия ще е негативен и това може отново да забави приемането на България в Шенген, Станишев коментира: "Има ясни критерии за влизането в Шенген и България ги е изпълнила. Трябва да признаем, че Европейската комисия има основания в критиките си по отношение на съдебната система, вътрешния ред и борбата с корупцията и организираната престъпност. Надявам се на обективен следващ доклад на комисията, който изрично да посочи проблемите и какво очаква от българските институции".

"Шенген не е разменна монета и не може постоянно да се поставят нови условия пред страната ни. Трябва ни единна позиция, която да защитава националния интерес и аз съм готов да работя с българското правителство, за да направим тази кауза възможна. Призовавам и Народното събрание да излезе с нарочна декларация по темата", казва още Станишев.

Не е редно за едно и също нещо страната ни да бъде наказвана два пъти, смята той.


#Сергей Станишев #Шенген

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници