Глух санитар виновен за изхвърлените ембриони

Глух санитар виновен за изхвърлените ембриони
Директорът на МБАЛ д-р Красимир Михайлов (ц.), заместникът му и н-к на АГО д-р Огнян Митев (л.) и старшата сестра Маргарита Бербатова дадоха пресконференция заради скандала. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Глух санитар в предпенсионна възраст, болен и от хепатит С, че и любител на чашката, беше обвинен за скандала за ембрионите в кофата за смет в МБАЛ - Благоевград.

На пресконференция управителят на болницата д-р Красимир Михайлов, заместникът му и завеждащ акушеро-гинекологичното отделение д-р Огнян Митев и старшата сестра Маргарита Бербатова обясниха, че санитарят Велин Ангелов сгрешил, обърквайки торбите. Така изхвърлил ембрионите, които били обработени с формалин, в кофата за смет, предаде БГНЕС.

Санитарят най-вероятно ще бъде уволнен дисциплинарно, но съдбата му ще бъде решена, след като ползва отпуската си, която тече от днес.

„Такъв прецедент в моята практика на лекар не е имало“, категоричен бе д-р Огнян Митев.

Според Михайлов няма да има други наказани, тъй като грешката на санитаря била „персонална“.

„Има ред за съхранение на биологичните отпадъци, който се спазва“, категоричен бе управителят на болницата и посочи, че не може да си обясни допуснатата от санитаря грешка, както и отказа да коментира дали е бил пиян по време на „чистката“ в събота.

В понеделник глухият санитар дал обяснения в полицията, след което излязъл в отпуска.

„Обърках се, тук имаше цигани, беше ей така“, обясни действията си пред БГНЕС Ангелов. По обяд днес по скандалния случай в МБАЛ започна проверка от Министерството на здравеопазването.

В неделя в контейнер за боклук бяха открити три ембриона до 5-месечен стадий на развитие, като два от тях бяха на близнаци.

За „контейнера на ужасите“ болничното ръководство в лицето на д-р Красимир Михайлов, управител на МБАЛ, обвини санитаря на отделението по патология.

Към 18 часа в неделя санитарят Велин Ангелов бе разпитан от полицаите. Той просто решил да направи „пролетно почистване“ на хранилището на отделението.

#кофа за боклук #ембриони #санитар #Красимир Михайлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници