Обвинена в радикален ислям припадна в съдебната зала

Обвинена в радикален ислям припадна в съдебната зала
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При огромен интерес, в Апелативния съд в Пловдив, се гледат жалбите по мерките за неотклонение – задържане под стража, издадени от Пазарджишкия окръжен съд спряо седмината обвинени в проповядване на радикален ислям.

Освен Александрина Ангелова, никой от останалите не се яви лично в съда. Има промени в защитата на обвиняемите – Ахмед Муса Амед има вече трима адвокати, сред които е и Хари Харалампиев.

Радослав Попчев пък става втори адвокат на Ангелова. В нейна защита бе разпитана майка й Лидия Маринова, която от 6 години живее и работи в Брюксел. Облечена съвсем модерно, за разлика от забулената си в черно дъщеря, майката каза, че Александрина е много ученолюбива и е помагала на хората. Макар че поддържали контакт всеки ден по телефон, майката не знаеше, че дъщеря й е живеела в Пазарджик в къщата на Ахмед Муса.

В момента делото е прекъснато, защото на Александрина, която е болна от базедова болест, й прилоша. Тя почти припадна в залата и бе извикана Спешна помощ.

Апелативна прокуратура в Пловдив протестира в същото дело днес решението на Пазарджишкия окръжен съд да отпадне обвинението по чл. 407 – призив за война, спрямо всички, освен Ахмед Муса Ахмед.

#Ахмед Муса #Пазарджик #Пловдив #съд #радикален ислям #Александрина Ангелова #Хари Харалампиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници