Нов случай на полицай, застрелял тъмнокож по погрешка в САЩ

Нов случай на полицай, застрелял тъмнокож по погрешка в САЩ
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Нов случай на полицай, застрелял тъмнокож по погрешка, се случи в САЩ, този път в щата Аризона. Инцидентът е станал в град Финикс. Полицаят стрелял два пъти в гърдите на 34-годишния Румейн Брисбън, след като той посегнал към джоба си. По-късно се установило, че там нямало оръжие, а таблетки. Простреляният Брисбън починал на място.

Междувременно протестите в Ню Йорк, провокирани от убийството на 18-годишния Майкъл Браун във Фъргюсън, продължават. Демонстрантите скандираха за справедливост и равенство на всички пред закона независимо от цвета на кожата им. Хиляди блокираха Бруклинския мост в Ню Йорк. Полицаите са задържали 80 от протестиращите, съобщава АП.

Припомняме, че протестите ескалираха, след като на 3 декември съд реши да не бъдат повдигани обвинения срещу 29-годишен полицай, участвал в арест на 43-цветнокож Ерик Гарнър, приключил със смърт на арестанта на 17 юли.

Служителят на реда Даниъл Панталео обяви, че не е искал да навреди, но е бил принуден да използва сила, защото Ерик Гарнър е отказал да се подчини на заповедите при ареста си. Последният е обвиняван за незаконна търговия с контрабандни цигари.

#САЩ #Аризона #Ню Йорк #Майкъл Браун #Фъргюсън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници