Канада може да премахне визите за граждани на ЕС

Канада може да премахне визите за граждани на ЕС
Външният министър на Канада Джон Беърд
A A+ A++ A

Министърът на външните работи Даниел Митов е поставил въпроса за премахване на визите за български граждани при срещата с канадския си колега Джон Беърд. Двамата са имали работна среща в рамките на министерската конференция на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Базел, съобщи министерството на външните работи.

Беърд е пояснил, че в момента в Канада се променя законодателството в посока облекчаване на визовия режим и пълно премахване на визите за граждани за целия ЕС.

Митов и Беърд са декларирали взаимен стремеж към активизиране на двустранния политически диалог и сътрудничество, както стратегическото партньорство в рамките на многостранни форуми и по-специално ЕС-Канада.

Двамата министри са се съгласили, че в българо-канадските търговско-икономически отношения има голям потенциал и изразиха готовност да бъде организиран смесен бизнес форум.

Те са приветствали началото през октомври тази година на програмата "Бизнес-експрес".

В контекста на външнополитическата обстановка министрите са се обявили за запазване на териториалната цялост на Украйна. И според двамата събитията в Украйна са недопустимо нарушение на международното право и предизвикателство към фундамента на демокрацията.

Първите дипломати на България и Канада си размениха покани за гостуване. Министър Джон Беърд прие поканата и заяви, че ще посети България в най-скоро време.

#Канада #визи #Даниел Митов #Джон Беърд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници