Близо 500 000 евакуирани заради тайфун на Филипините

Близо 500 000 евакуирани заради тайфун на Филипините
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Близо половин милион души бяха евакуирани на Филипините заради бушуващия в региона тайфун "Хагупит".

Стихията вече достигна източните крайбрежия на страната и ще обхване по-голямата част от остров Самар, намиращ се в централната част на филипинския архипелаг. Екипите за бързо реагиране вече са разположени в региони, за които се очаква да бъдат засегнати от тайфуна. Смята се, че спасителите могат да се справят с извънредната ситуация.

По-рано стана ясно, че властите са изпратили запаси от храни, вода и медикаменти в централните провинции на страната. Жителите са били евакуирани. Всички военни части са приведени в състояние на повишена готовност.

В над 20 филипински провинции е обявено предупреждение за буря, отменени са над 150 полета. Корабите и фериботите няма да работят. В централната част на страната са отменени учебните занятия, а туристите от някои хотели са били приканени да напуснат.

Този регион често е сполетяван от бедствия, поради тропическите бури, носещи бедствия. В края на септември най-малко петима човека бяха загинали в Манила, столицата на Филипините, след наводненията, предизвикани от тропическата буря Марио. Около 200 000 души бяха били евакуирани, а общо около 700 000 бяха пострадали.

#Филипините #тайфун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници