В МВР има доста хора по канцелариите, от които няма нужда, смята Вучков

В МВР има доста хора по канцелариите, от които няма нужда, смята Вучков
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На първото национално съвещание на МВР в понеделник новият министър Веселин Вучков ще постави въпроса как да се справим с конвенционалната престъпност. Това съобщи самият той в интервю за Нова тв.

Другият важен въпрос според него е разпределението на служителите. "Има доста хора по канцелариите, от които няма нужда. Трябват повече униформени", каза министърът.

"Финансовото състояние на МВР е тежко, но ще намерим начин да увеличим щата на униформените за сметка на администрацията, която трябва да бъде намалена с една трета. Не е задължително тези хора да се уволнят, но могат да се пренасочат", обясни Вучков.

В малките населени места ще се засили видеонаблюдението, обеща шефът на МВР. По два пункта според него ще са напълно достатъчни.

По повод на интервюто с румънската прокурорка, което предизвика отзвук в обществеността, министърът каза: "Криво и болно ми става като гражданин да гледам, че румънците са толкова по-напред. Трябва да има воля и независимост. Нови звена може и да създадем, но важното е да има воля и независимост на прокурорите".

"Нужна ни е подкрепа от обществото. В тази счупена държава нещата могат да започнат да се случват по правилния начин", убеден е вътрешният министър. Той вярва и че ще се ограничи корупцията по пътищата.

На въпрос как е допуснато убийството на свидетеля срещу Йосиф Йосифов-Йоско, Хрисим Хрисимов в столичния квартал Банишора министър Вучков каза: предложено му е, а той е отказал охрана като защитен свидетел.

За себе си Вучков коментира: "Нямам нужда от охрана, имам само шофьор".





#МВР #министър #Веселин Вучков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници