Веселин Марешки видя конспирация срещу себе си

Веселин Марешки видя конспирация срещу себе си
Веселин Марешки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият общински съветник и кандидат-кмет на Варна Веселин Марешки видя конспирация рещу себе си. По думите му няма друга причина за повдигнатите му обвинения.

„Не знам дали ще се кандидатирам пак, но няма друг повод да ми скалъпят такова нещо. Няма друга причина прокурорката да ми съобщи, че точно кагато съм заявил, че ще пътувам, тя да ми казва, че не мога да напускам страната защото ще й трябвам“. Това заяви аптекарският бос Веселин Марешки в ефира на bTV по повод повдигнатите му обвинения за рекет и побой.

„Има запис, на който самият Костадинов казва, че не е бил там в качеството си на служебно лице. Това означава, че автоматично първото обвинение трябва да отпадне, посочи аптекарският бос.

По думите му той не е изнудвал никого. „Всеки божи ден плащам на адвокати по 1000 лв. Имам много длъжници. Един от които ми дължи 2 млн. лв., но не съм тръгнал да го изнудвам, а съм го дал на адвокатите си. Имам едни от най-добрите адвокати“, посочи Марешки.

По думите му всеки трябва да си плаща, ако използва чужд имот.

Марешки не отговори категорично дали е ударил Костадинов и заяви, че това ще се доказва в съда. „Може той да ме е ударил“, заяви той.

Веселин Марешки бе арестуван на 15 октомври, след като е участвал в саморазправа с общинския съветник Костадин Костадинов.

Бившият общински съветник и кандидат-кмет на Варна е ударил заради семеен спор, от който нито един от двамата не е пряко засегнат. Спорът е бил между бивши съпрузи кой да взема наема от пицария, която отдават под наем. Марешки е взел страната на жената, която е негова позната.

Веселин Марешки бе привлечен от прокуратурата като обвиняем и му бе наложена рекордна парична гаранция от 100 000 лева.

По данни на държавното обвинение от 3-ти до 16-и октомври тази година Марешки е принуждавал собственикът на пицарията във Варна да му плаща всеки месец по 10 000 лв. Той го е заплашил и с увреждане на имущество му и физическа саморазправа.

Според обвинението, Марешки е нанесъл и побой на общинския съветник Костадин Костадинов.

#Веселин Марешки #Марешки #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници