ДПС скочи срещу Москов, искат му оставката

ДПС скочи срещу Москов, искат му оставката
Тунчер Кърджалиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Движението за права и свободи реагира остро на плана на здравния министър Петър Москов за справяне с агресията срещу лекари от Бърза помощ в ромските квартали.

„ДПС ви призовава – подайте си оставката“. Това заяви народният представител от ДПС Тунчер Кърджалиев от парламентарната трибуна, съобщава агенция „Фокус“.

„В продължение само на няколко дни станахме свидетели на два антидемократични акта, които според ДПС са укоримо заради това, че са извършени от хора, посочи Кърджалиев. Той коментира и публикацията на Москов в социалната мрежа Facebook. По думите му Москов е казал, че който е избрал да живее като скот, получава и правото да живее като тъкъв и със своя заповед ще свали отговорността от регионални центрове.

„На някой демократ с по-реактивен характер ще му се поиска да изкрещи: „За какъв се мислите, г-н министър”, заяви Кърджалиев и обясни „Не заради това, че сте безсилен, а затова че сте силен до безумие и безрасъдство”.
Кърджалиев заяви, че има процедура и наказанието не зависи от етническа или религиозна принадлежност на даден човек. Според него голяма част от медиците ще се срамуват от думите на здравния министър.

Кърджалиев подчерта, че когато си представител на цивилизована полическа сила, демократична власт, си длъжен да говориш коректно. „Иначе човека-хулиган, нападнал лекар, не е анонимен. Той трябва да бъде съден, но неговите майка, баща, приятели, нямат нищо общо”, смята депутатът от ДПС.

По думите му планът на министъра не е начин засправяне с проблема.

„Г-н министър, вие нарушихте шест основни норми на българската демокрация, конституцията, Закона за здравето, Закона за защита от дискриминация, всеобщата декларация на ООН, конвенцията за защита правата на човека”, обърна се Кърджалиев към здравния министър.

#Петър Москов #Москов #ДПС #Тунчер Кърджалиев #Кърджалиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници