Таблетът NVIDIA Shield ще се появи в България догодина

Таблетът NVIDIA Shield ще се появи в България догодина
A A+ A++ A

Представеният през лятото игрови таблет NVIDIA Shield ще се появи в страната ни през следващата година, стана ясно на презентация на компанията в София. Стъпването му на нашия пазар ще е част от цялостната стратегия за експанзия в сектора на мобилния гейминг. Устройството разполага с изключително мощен хардуер и е сред първите с чипсет Tegra K1. Shield Tablet разполага с 8" дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела, предно разположени високоговорители, HDMI порт за връзка с телевизор и предна 5МР камера за видеоконферентни разговори и стрийминг на видео в Twitch.

Добавена e и технологията DirectStylus 2, позволяваща прецизното използване на пасивен стилус. Компанията пуска и безжичен игрови контролер, който ще се продава отделно на цена 59 долара и използва за връзка Wi-Fi Direct. 4 такива устройства ще могат да бъдат свързани с таблета. Сред интересните софтуерни възможности е опцията за стрийминг на видео в популярната сред геймърите услуга Twitch, а потребителите, чиито компютри са с видеокарта GeForce GTX 600 или по-мощна, ще могат да стриймват игри от тях към таблета.

Поддържа се и стрийминг на игри през услугата NVIDIA Grid, която в момента се намира в бета етап на тестове. В нея има над 20 топигри като Batman: Arkham City, Borderlands 2 и Psychonaut и всяка седмица към нея се добавят нови. Услугата ще е безплатна за потребителите на двете устройства Shield (игровата конзола и таблета) до 30 юни 2015 година и определено е сериозен стимул за сдобиване с някое от устройствата дори и от чужбина – на практика стойността на наличните безплатни игри се оказва по-висока от тази на хардуера.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници