Директорката на училището в Дебелт хвърли оставка

Директорката на училището в Дебелт хвърли оставка
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорката на училището в бургаското село Дебелт е хвърлила оставка. Таня Вангелова доброволно се е отказала от поста, който заема в ОУ „Антон Страшимиров”. Това стана ясно от думите на инж. Виолета Илиева, директор на регионалния инспекторат по образованието в Бургас, съобщи Радио „Фокус”.

Все още не е ясно кой ще е новият директор на училището.

„Ще направим консултации с кмета на селото. В момента разглеждаме списък-образец с подходящи учители“, каза Илиева. По думите ѝ, човекът, който ще бъде назначен на пост е добре да работи в училището и да е мъж, за да вдъхва нужният респект, че може да се справи с работата с деца в риска. „Ще направим разумния подбор“, подчерта Илиева.
Освобождаването на Вангелова влиза в сила от 12 декември.

Причината за хвърлената оставка е станалият инцидент със сексуално малтретирания петокласник Георги в повереното ѝ учебно заведение. Детето бе изнасилено от по-голямо момче в тоалетната на училище, а на ужасната сцена е присъствало и друго момче. Родителите спряха децата си от училище, след като скандалът доби гласност и организираха протести в защита на пострадалото момче.

Георги е настанен временно в защитено жилище, където ще работи с психолог.

#училище #Дебелт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници