5 устройства в едно – различните лица на Acer Switch 12

5 устройства в едно – различните лица на Acer Switch 12
A A+ A++ A

Продажбите на хибридни устройства на Acer в страната ни са се увеличили 12 пъти стана ясно на събитие, на което компанията анонсира най-новото допълнение в серията Switch. Именно тя е в основата на успеха на този тип компютри. Когато тествахме Switch 10 останахме приятно изненадани от устройството, гъвкавостта при употреба и съотношението между цена и качество, което предлага. Впечатлени останахме и от новия модел Switch 12, който дебютира в страната ни днес преди началото на продажбите през идните няколко дни на цена около 1400 лв.

За устройството писахме в средата на октомври, когато в интернет предварително се появиха негови официални снимки и подробности за техническите характеристики. Премиерата се състоя скоро след това и потвърди вече известното – това е необичаен хибрид между лаптоп и таблет, който осигурява множество режими на потреба. Устройството има 12,5” дисплей с резолюция 1920 x 1080 пиксела, който е покрит с Gorilla Glass 3 и е снабдено с безжична клавиатура, която може да се прикачи към корпуса чрез магнити.

Част от уникалния дизайн е и вградената поставка, която позволява позиционирането на устройството по различни начини и прави възможно удобното използване на безжичната клавиатура от разстояние докато таблета е в изправено положение. Така Switch 12 може да се ползва общо в 5 режима – таблет, лаптоп, десктоп (с отделена клавиатура), дисплей за презентации и т.нар. “палатка” при който устройството е полегнало под ъгъл.

За разлика от сребристото оцветяване на Acer Switch 10 и 11, Switch 12 има строг бизнес вид с черен и ъгловат корпус. Клавиатурата е снабдена с посочващо устройство, а освен това се поддържа и активна писалка за директно въвеждане върху екрана (например за рисуване, скициране и водене на бележки). За производителността отговаря новия процесор Intel Core M, който предлага и Lenovo Yoga 3 Pro, а вградената памет е 128GB.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници