Сменят борда на банка "Виктория" в подготовка за инвеститор

Сменят борда на банка "Виктория" в подготовка за инвеститор
A A+ A++ A

БНБ сменя ръководството на търговска банка "Виктория" с поръчение новите шефове да подготви трезора за продажба на подходящ инвеститор. Това съобщиха от централната банка.

На квесторите на "Виктория" Божидар Аршинков и Христина Стамова е възложено да направят общо събрание на акционерите на 15 декември и с промяна в устава системата на управление от двустепенна да стане едностепенна.

Ще бъде избран нов петчленен съвет на директорите. От БНБ предлагат Красимир Жилов, Галя Димитрова, квестора Божидар Аршинков, Eвгения Стоянова и Бойка Василева.

Този екип има необходимия опит в управлението на търговски банки и постигането на надеждни и добри резултати, сочат от БНБ.

За външен одитор на банката се предлага да бъде избрана "Ърнст и Янг одит", която беше одитор на финансовата институция до края на 2013 г.

"Виктория"  разполага с ликвидни средства на стойност 160 млн. лв., които съответстват на около 50% от активите и над 100% от привлечените от фирми и граждани, уверяват от централната банка. Очакват се и допълнителни постъпления в следващите месеци.

На 23 декември ще приключи специалният надзор на банката. Разполагайки с ликвидност от  средства, новият екип на банката ще може при възстановяване на доверието на клиентите да подготви и реализира необходимите мерки за оптимизиране на нейната структура с цел подобряване на възможностите за привличане на подходящ инвеститорски интерес, се казва още в съобщението.

#БНБ #търговска банка "Виктория" #инвеститор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници