Републикаците в САЩ не искат да се сближават с Кастро

Републикаците в САЩ не искат да се сближават с Кастро
Джон Маккейн Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американският сенатор и републиканец Джон Маккейн и сенаторът Линдзи Греъм осъдиха плановете на президента на САЩ Барак Обама да снеме санкциите срещу Куба.

В изявление американският президент каза, че иска "честен и сериозен дебат с Конгреса" за перспективите за пълна отмяна на половинвековното търговско ембарго на Куба, след като "изолацията не е проработила". 

„Става дума за примирение с диктатори, бандити и противници, което ще навреди на световния авторитет на САЩ”, категоричен бе сенаторът в свое съобщение.

Редица членове на Конгреса също се противопоставиха на инициативата на президента Барак Обама да подобри двустранните отношения с Куба и да снеме санкциите срещу нея, предаде ТАСС.

Според тях намеренията на Обама са само едно продължение на дългата линия от безсмислени отсъпки към диктатори, които третират народа си по най-жесток начин. Говорителят на Палатата на представителите Джон Бейнер смята, че „отношенията с режима на Кастро не трябва да бъдат променяни, нито пък нормализирани, докато народът на Куба не получи свободата си”.

В същото време кубринците започнаха да празнуват стоплянето на отношенията със САЩ.  Те се надяват, че това позитивно развитие в двустранните отношения ще промени начина им на живот на фона на икономическия упадък в държавата, предаде AФП. 

В сряда в старата част на Хавана хората излязоха да празнуват. Фразата „исторически ден” беше произнасяна от мнозина с надеждата 50-годишната Студена война между САЩ и Куба да е свършила. 

#Барак Обама #Обама #Куба #Джон Маккейн #САЩ #Хавана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници