Министър Вучков: Всички пострадали полицаи са в относително стабилно състояние

Министър Вучков: Всички пострадали полицаи са в относително стабилно състояние
Веселин Вучков, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички пострадали в катастрофата край село Горно Ябълково са в относително стабилно състояние и няма опасност за живота им, каза министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той, заедно с главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и директора на ГД „Гранична полиция” Захарин Пенов посетиха МБАЛ – Бургас, където са настанени шестима служители на МВР.

„Срещнахме с някои от тях в различни отделения: неврология, хирургия. Единият от тях е в оперативен режим - на операция е. Вярвам, че ще осигурим всичко необходимо, за да бъдат излекувани колкото се може по-скоро. Виждаме, че са мъжки момчета и сравнително скоро ще преодолеят този шок”, подчерта Вучков.

По думите му ОД на МВР-Бургас е направила много добра организация и е

дарена кръв за пострадалите техни колеги

Следва да се установи точно какво е станало. Пострадалите полицаи споделили, че мястото на инцидента не е най-трудният участък от целия път, който трябвало да преминат.

„Нагоре са по-трудни участъците, с дълбоки коловози. Този е по-относително равен и стабилен, но изглежда пак има някаква причина да се преобърне в това дере на 4,5 м този камион ЗИЛ”, каза още министър Вучков.

Преди да бъде обявено пред медиите, че при катастрофата е загинал 34-годишният полицай от Свищов АсенАсенов, е било съобщено на неговото семейство. Той е служител на Гранична полиция, баща на две деца. Министър Вучков изказа съболезнования.

Граничните полицаи са направили всичко възможно, за да спасят колегата си

каза директорът на ГД „Гранична полиция” Захарин Пенов. Той съобщи, че е катастрофирала смяната, която се е прибирала от дневно дежурство, слизайки от района на 138-а гранична пирамида в посока село Горно Ябълково.

По думите му това е един сравнително равен участък и в добро състояние път. „Автомобилът излиза от пътя и се преобръща в дере, което започва от края на пътя, около 4-5 метра, обясни Пенов. Колегите са направили всичко възможно, въпреки нараняванията, които самите те са имали, да спасят колегата, но предвид характера на пътнотранспортното произшествие и мястото, където се е намирал, той е бил затиснат с товарния автомобил, водата е покрила кабината до половината. За съжаление, не са успели и колегата е загинал на място”.

Пенов допълни, че

при дъжд обемът на водата в дерето се увеличава

Той обясни, че Гранична полиция всяка седмица има групи за контрол по отношение на организацията и условията на труд. Последните въпроси са били свързани с отоплението по постовете по границата и палатките, които се използват, като в тази посока са и взетите мерки.

Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров обясни, че в момента се извършват процесуално следствени действия, ръководени от следовател от Бургас: „Изпратили сме сили на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” с оглед в крайна сметка да бъде изваден този камион ЗИЛ 131. До настоящия момент това не се е случило, тъй като ще е необходимо време и техника, за да извадим моторното превозно средство. Към настоящия момент районът е отцепен”.

 

#министър #Веселин Вучков #Асен Асенов #полицаи #камион #ЗИЛ #Горно Ябълково #Захарин Пенов #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници