Откриха опашката на самолетът от Air Asia, на 29 метра под вода

Откриха опашката на самолетът от Air Asia, на 29 метра под вода
Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Опашката на разбилия се самолет от авиокомпания Air Asia бе намерена от кораб на индонезийските военноморски сили. Тя се намирала на 29 метра дълбочина, уточни капитанът на кораба Ян Софян, цитиран от ДПА.

"Успяхме да открием част от опашката, използвайки хидролокатор за страничен оглед", добави още той.

Лошите атмосферни условия затрудняват силно издирвателната операция на водолазите. "Черните кутии" на машината още не са намерени.

Междувременно спасителните екипи са извадили от морето тела на 30 загинали пътници от самолета на индонезийската компания, като само днес бяха открити 21, повечето - от американски военен кораб. Пет от тях все още били привързани с предпазен колан към седалката. В момента се извършва опознаването им в съдебно-медицинския център в град Сурабай.

Припомняме, че самолетът със 162 души на борда изчезна от радарите на 28-ми декември 40 минути след излитането си от Индонезия за Сингапур. Във вторник спасители откриха изчезналия самолет на компанията Air Asia. Това обяви в индонезийската столица Джакарта ръководителят на индонезийската спасителна служба Бамбанг Сеолистио.

По-рано стана ясно, че останки от летателния апарат са били намерени на 10 километра от локацията, където самолетът за последно беше засечен на радара.

#самолет #Air Asia #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници