Стоянова: Подкрепата и на ДПС, и на БСП трябва да я има по важните теми за държавата

Стоянова: Подкрепата и на ДПС, и на БСП трябва да я има по важните теми за държавата
снимка: БНТ
A A+ A++ A

Категорично смятам, че подкрепата и на БСП и на ДПС трябва да я има за всички теми, които са важни за държаата. Това заяви председателят на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова в ефира на БНТ. Тя уточни, че трябва да се търсят плаващите мнозинства в управлението, но отрече да има скрита коалиция между ДПС и ГЕРБ.

„Коалицията 2 + 2 е стабилна, но за сега водещата роля е на ГЕРБ. Сигурно ще има и други формации в бъдеще. Но малко се дразня от това, че две или три решения, които ДПС подкрепи, но не тяхният глас е бил решаващ се изтъкват, а тези за които техният глас е бил решаващ“, уточни Стоянова.

Тя даде за пример гласуването на плоския данък, когато не всички депутати от Реформаторския блок са били в пленарната зала и именно ДПС са дали подкрепа на ГЕРБ при гласуването.

По думите ѝ обаче е правилно, че трябва да се водят повече разговори, но това не означава, че ще се постигне съгласие.

Стоянова категорично отрече, че се мисли за предсрочни избори през 2015г. По думите ѝ за предсрочни избори се говори още преди да бъде съставено правителството, но това не означава, че те ще се случат.

Председателят на комисията по бюджет и финанси отново коментира промените с пенсионните фондове. Тя заяви, че ще продължи „шумът по темата“, тъй като промените ще бъдат доуточнени през тази година.

„За мен е странна реакцията, която се получава около определени анализатори и кръгове. Може би имат други интереси. Ако пенсипонните фондове работят добре и обясняват на всеки един клиент какво се случва с парите му, тогава за какъв удър срещу тях говорим. Имаме около 10-11 фонда, но хората нямат идея какво се случва в тях. В последните години, в които функционират фондовете, тяхната доходност е отрицателна. Затова всеки трябва да може да вземе решнието сам“, коментира още Стоянова.

Тя заяви още, че българинът по традиция не прави застраховки, което било грешка. "Трябва да мислим, а не да чакаме да станат катаклизми и тогава да чакаме пари от бюджета", коментира Стоянова нанесените от наводненията през 2014 г. щети.


#Менда Стоянова #комисия по бюджет и финанси #ГЕРБ #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите