Новият браузър на Windows 10 ще поддържа гласово търсене

Новият браузър на Windows 10 ще поддържа гласово търсене
A A+ A++ A

Вече стана ясно, че Windows 10 ще разполага с втори браузър, който засега е известен под името Spartan. Очаква се приложението да има напълно различен интерфейс от познатия в Internet Explorer, но досега не бяха известни повече детайли за възможностите му. Източници на The Verge обаче споделят, че Spartan ще поддържа търсене чрез гласови команди, благодарение на интеграцията на дигиталния асистент Cortana. Подобна опция има и Chrome чрез изричане на ключовата фраза OK Google.

Сред уникалните функции на приложението ще бъде и възможност за използване на стилус за създаване на анотации върху уеб страници, които след това могат да бъдат споделени с други хора чрез OneDrive. Така бележките ще могат да се заредят през браузър независимо от използваната платформа. Spartan ще включва и функция за групиране на отворените табове за по-удобно организиране на интерфейса. Като цяло приложението е предвидено да бъде единствения браузър за компютри, таблети и телефони и ще бъде достъпно за изтегляне от Windows Store.

Включването на Internet Explorer в Windows 10 ще се прави по съображения за съвместимост, но Spartan ще бъде основния браузър в новата платформа. Като цяло настолната версия на приложението ще прилича на опростена форма на Chrome и основната цел на Microsoft е била именно създаването на лек браузър без множеството елементи на по-старите издания на IЕ. Засега не е ясно какво ще бъде финалното име на браузъра, но това може да стане ясно на събитието на Microsoft на 21 януари.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници