Kraftwerk е почти като джобна електроцентрала

Kraftwerk е почти като джобна електроцентрала
A A+ A++ A

Опитите за създаване на мобилни батерии, които да утолят жаждата за енергия на съвременните смартфони продължават и докато на пазара се появи решение ще трябва да разчитаме на алтернативни методи. Един от тях са външните батерии и особено на тези с голям капацитет, които могат да заредят няколко пъти мобилните ни устройства. Те обаче също трябва да бъдат заредени в един момент, което не винаги е възможно, особено ако се намираме далеч от цивилизацията.

Това иска да промени германската компания eZelleron, в която влизат учени от Fraunhofer Gesellschaft. Тя стартира в платформата Kickstarter кампания за набиране на средства за масовото производство на kraftwerk – джобна горивна клетка, която използва обикновена течност за запалки или къмпинг газ за генериране на енергия. Зареждането става за 3 секунди, а след това джаджата може да осигури енергия в продължение на седмици за мобилните ви устройства – например да заредите iPhone 11 пъти. Чрез стандартния USB порт можете да свържете почти всяко устройство.

Кампанията е активна от броени дни и вече почти е достигнала първоначалната си цел от 500 000 долара. Остават още почти два месеца, през които kraftwerk със сигурност ще събере над 1 милион долара и нищо чудно да се окаже един от най-успешните проекти в Kickstarter. Планираната доставка за първите подкрепили проекта е през декември тази година, а следващите ще могат да получат устройството в началото на следващата. Финалната цена ще бъде 149 долара, но ако се включите в момента ще можете да получите kraftwerk за 99 долара.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници