5-килограмово бебе се роди в Смолян

5-килограмово бебе се роди в Смолян
Дея е най-едрото новородено, което Акушеро-гинекологичното отделение на смолянската болница е посрещало за последните 10 г.
A A+ A++ A

Петкилограмово момиченце се роди в Смолян.

С тегло 5,150 кг и дължина 56 см, бебето Дея е най-едрото новородено, което Акушеро-гинекологичното отделение на смолянската болница е посрещало от 10 г. насам, предаде „Фокус“.

„Раждането премина нормално – за около час и половина, като започна сутринта след 8:30 и завърши към 10:15 часа“, каза д-р Стефан Тодоров, водил раждането заедно с д-р Димитър Делчев.

По думите на д-р Тодоров преди около 20 години е имало още един случай, когато смолянчанка родила бебе с тегло 5,400 кг.

Майката на Дея е 32-годишната Елена Яворова от Смолян, студентка последна година, специалност „Международни отношения“, във филиала на Варненския свободен университет в областния град. Тя каза, че се чувства много добре и желае най-вече новородената Дея да е здрава и с късмет.

Това е второто дете в семейството на Яворови, които имат още една дъщеря Илиана, която е ученичка на 13 години.

Бащата Светослав Яворов също е много щастлив и обеща да помага в отглеждането на малката Дея. Той работи в Германия, но на първо време ще остане в Смолян по-дълго, за да поеме част от грижите по новородения четвърти член на семейството си.

#Смолян #бебе #раждане #Димитър Делчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници